Mikor a Gozsdu Udvarnál járva először benéztem a PIVO-ba, nem is értettem… Az asztaloknál művész, üzletember, diák, bringás futár, médiás és turista, minden létező nemzetből és korosztályból tizennyolctól hatvanig, öltönyök és kapucnis pólók, kiskosztümök és farmerek a legnagyobb harmóniában. Hamburgert késsel-‐villával? Ugyan, ez nem az a hely. A falakon idézetek az egyetemes bölcsesség, az ivás aranyszabályainak városi folklórjából, az étlapon pedig a városi élethez igazodó menük sorakoznak, minőségi street food az ivós‐beszégetős estékre és két jól kipróbált desszert. Mire elfogy, azt is megtudom a bennfentesektől, hogy mit érdemes megkóstolni az itallap széles választékából. Ki gondolta volna, hogy whiskey-gyártásban Japán a legújabb trónkövetelő?
A hangulat kellemes egyensúlyt tart az evős-ivós-beszélgetős este és a pezsgőlocsolós vadulás közt, a fordulópont valamikor 9 óra tájban érkezik, amikor a lemezlovasoknak köszönhetően a kanalak és villák csörgését a basszusok váltják fel. A DJ-k szerdától szombatig naponta szállítják kedvenc stílusuk legjobb darabjait, legyen az modern rnb, nagyvárosi house vagy slágeres funky, közben elő hangszeres live act-ek, divatbemutatók színesítik az estéket. A PIVO bejáratánál eldobhatjuk a megszokott sablonokat és kereteket. Mire hazaindulok, azt veszem észre, hogy értem a PIVO-t, én is egy lettem az öltönyök, kapucnis pólók, kiskosztümök és farmerek közül.
– Egy vendégünk tollából