Nyári édesség csokival

Tags:

A tejcsokoládét vágd fel kb. 2 cm nagyságú darabokra, majd gőz fölé tett edényben olvaszd fel. A tojássárgájához add hozzá a cukrot, és keverd habverővel fehéredésig. A rumot és a presszókávét habverővel keverd hozzá a megolvadt, langyos csokihoz. Ezután add hozzá a cukros tojássárgáját, majd a tejszínt is. Kész a mousse. Tedd be a tállal együtt a hűtőszekrénybe 2 óra hosszára. A ribizliszárakról húzd le a szemeket, majd tedd őket egy mélytányérba. A mousse-ból vízbe mártott evőkanállal tegyél galuskákat tálkákba, és add hozzájuk a ribizliszemeket. Használj mentaleveleket is a díszítéshez, a zöld, a barna és a piros szín nagyon jól fog együtt mutatni.

[raw]
[frame src=”http://teszt.hol.es/wp-content/uploads/2014/08/2.jpg” link=”#” target=”_self” width=”367″ height=”551″ alt=”” align=”left” class=”” caption=”Csokoládés mousse” prettyphoto=”true”]
[frame src=”http://teszt.hol.es/wp-content/uploads/2014/08/3234.jpg” link=”#” target=”_self” width=”367″ height=”551″ alt=”” align=”left” class=”” caption=”Mousse mentás” prettyphoto=”true”]
[/raw]