A tejcsokoládét vágd fel kb. 2 cm nagyságú darabokra, majd gőz fölé tett edényben olvaszd fel. A tojássárgájához add hozzá a cukrot, és keverd habverővel fehéredésig. A rumot és a presszókávét habverővel keverd hozzá a megolvadt, langyos csokihoz. Ezután add hozzá a cukros tojássárgáját, majd a tejszínt is. Kész a mousse. Tedd be a tállal együtt a hűtőszekrénybe 2 óra hosszára. A ribizliszárakról húzd le a szemeket, majd tedd őket egy mélytányérba. A mousse-ból vízbe mártott evőkanállal tegyél galuskákat tálkákba, és add hozzájuk a ribizliszemeket. Használj mentaleveleket is a díszítéshez, a zöld, a barna és a piros szín nagyon jól fog együtt mutatni.


Csokoládé mousse ribizlivel
Ingredients
- 20 dkg tejcsokoládé
- 1 adag presszókávé
- 1 evőkanál rum
- 5 tojássárgája
- 3 dkg cukor
- 1,25 dl tejszín
- 50 dkg ribizli
- mentalevelek (a díszítéshez)