PIVO and BAR
  • Menu
    • Food
    • Drinks
  • About Us
  • Gallery
  • Contact
  • Blog
  • Magyar
2014-08-08 by in All categories, Recipes

Nyári édesség csokival

0

Cikkünkben olyan édesség receptjét találod, amely nem olyan hideg, mint a fagyi, mégis felfrissülést biztosít számodra a kánikulában.

A tejcsokoládét vágd fel kb. 2 cm nagyságú darabokra, majd gőz fölé tett edényben olvaszd fel. A tojássárgájához add hozzá a cukrot, és keverd habverővel fehéredésig. A rumot és a presszókávét habverővel keverd hozzá a megolvadt, langyos csokihoz. Ezután add hozzá a cukros tojássárgáját, majd a tejszínt is. Kész a mousse. Tedd be a tállal együtt a hűtőszekrénybe 2 óra hosszára. A ribizliszárakról húzd le a szemeket, majd tedd őket egy mélytányérba. A mousse-ból vízbe mártott evőkanállal tegyél galuskákat tálkákba, és add hozzájuk a ribizliszemeket. Használj mentaleveleket is a díszítéshez, a zöld, a barna és a piros szín nagyon jól fog együtt mutatni.

Csokoládés mousse Mousse mentás

Csokoládé mousse ribizlivel

Ingredients

  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 1 adag presszókávé
  • 1 evőkanál rum
  • 5 tojássárgája
  • 3 dkg cukor
  • 1,25 dl tejszín
  • 50 dkg ribizli
  • mentalevelek (a díszítéshez)
Tweet
Share
Pin it
NEXT StoryBudapest új belvárosa a Gozsdu udvar

Instagram

Kövess minket!

Keresés

PIVO & BAR - Email: info@pivoandbar.hu - Tel: +36 70 631 8672

Bar Budapest | Pub in Budapest | Party Budapest
  • huMagyar (Hungarian)
  • enEnglish