Legyél most Te is Hős, és gyere el október 10-én a PIVO & BAR-ba, hogy együtt segíthessünk az intenzív kezelést igénylő gyerekeknek! Jó érzés adni. Jó érzés egy beteg gyermek felépüléséhez hozzájárulni, tudni azt, hogy tettünk valamit azért, hogy megkönnyítsük az orvosok és ápolók munkáját, jó érzés tudni, hogy eggyel több gyermek fog holnap mosolyogni. Igazságtalan, hogy sokszor azok nem kapják meg a nekik járó segítséget, akiknek legjobban szükségük lenne rá. A legvédtelenebbek, a legártatlanabbak. A gyermekek. A Heim Pál Gyermekkórház intenzív osztályának munkatársai mindennap az életveszélyben lévő csecsemők és gyermekek megmentéséért küzdenek tudásuk, erejük és a rendelkezésre álló eszközök legjavát felhasználva. Az Intenzív Kezelést Igénylő Gyermekek Megmentéséért Alapítvány az eredményesebb gyógyítás alapfeltételét jelentő műszerezettség fejlesztéséért felelős. Nekik segít a PIVO minél több adományt gyűjteni, hogy olyan feltételeket teremthessenek, amelyek között a bekerülő kis betegek a legnagyobb eséllyel gyógyulnak meg. Gyere el Te is…

Európa legnagyobb sörünnepének legjobb sörei egy hónapra a PIVO-ba költöznek! Szeptember 12-től egészen október 12-éig kóstolhatjátok meg nálunk a Paulaner kifejezetten az Oktoberfestre gyártott söreit, melyek mindig a Wiesn legkapósabb italai. A tiszta sárga szín, a maláta íze, a karamella finom érintése és a kesernyés zamat azonnal az Oktoberfestre repítenek. Várunk![fb_button]

A hamburger húspogácsát egy a Római Birodalom idején élő római étterem-tulajdonos találta fel. Az orosz nép körében a középkorban a tatárok terjesztették el a nyers, felvagdalt, fűszerezett hús (ma tatárbifsztek) fogyasztását, amely később a német kereskedővárosokba is eljutott, majd egész Európában szétterjedt. Az alapjának másik feléül szolgáló szendvicset John Montagu, Sandwich grófja fedezte fel, aki kenyerek közé tett húst. Ennek speciális változata lett népszerű Németországban és Ausztriában, ahol zsemléket használtak erre a célra. A 19. században aztán a nagy kivándorlási hullámmal került az Amerikai Egyesült Államokba az étel. Mivel Hamburg volt a legforgalmasabb kikötő, ahonnan a kivándorlók útnak indultak, ennek alapján nevezték el. New York városában már a század közepe után elkezdték felszolgálni hamburg steaknek nevezett ételt, vagyis a szintén Hamburgból érkező darált húst, amit sóztak, füstöltek és hagymával, valamint kenyérrel szolgáltak fel. A marhatenyésztés folyamatos növekedése miatt a hús ára egyre csökkent, és…

A Gozsdu udvar hosszú évekig igazi szellemtanya volt: leginkább külföldi befektetők vásároltak itt lakást, akik aztán sosem költöztek be. A válsággal aztán mint befektetés is érdektelenné vált a környék, és a 2008-as átadást követő években nem is járt itt senki. 2010. augusztusában, amikor az első Goubát rendezték a passzázson, még ezt írtuk: „egészen a közelmúltig inkább volt szellemudvar, mint élhető környezet.” Nem volt itt senki. Senki. Aztán jött a Gouba, megnyílt néhány kávézó, majd még néhány, és valamikor tavaly nyáron elszabadult a pokol. Talán a Spílerrel kezdődött, Zsidai Roy új éttermének megnyitása után dőlt el, hogy a budapesti élet új központja már nem is a Kazinczy utca, hanem a Gozdsu lesz, és azóta annyi hely nyílt, és ezek annyira tele vannak, hogy leginkább egy mediterrán városban érzed magad, ha erre jársz. De a Gozsduból nem lett kirakodóvásár, nem lakták le úgy, mint a csupa…

A tejcsokoládét vágd fel kb. 2 cm nagyságú darabokra, majd gőz fölé tett edényben olvaszd fel. A tojássárgájához add hozzá a cukrot, és keverd habverővel fehéredésig. A rumot és a presszókávét habverővel keverd hozzá a megolvadt, langyos csokihoz. Ezután add hozzá a cukros tojássárgáját, majd a tejszínt is. Kész a mousse. Tedd be a tállal együtt a hűtőszekrénybe 2 óra hosszára. A ribizliszárakról húzd le a szemeket, majd tedd őket egy mélytányérba. A mousse-ból vízbe mártott evőkanállal tegyél galuskákat tálkákba, és add hozzájuk a ribizliszemeket. Használj mentaleveleket is a díszítéshez, a zöld, a barna és a piros szín nagyon jól fog együtt mutatni.